Kassasysteem voor restaurants

Met het gratis kassasysteem van Sitedish ontvangt u bestellingen geplaatst via uw restaurant bestelsite en app. Daarnaast kunt u telefonische bestellingen en afhaalbestellingen invoeren. Ook kunt u bestellingen van Thuisbezorgd.nl ontvangen, en bestellingen op tafeltjes aanslaan. Zo heeft u alle orders in één overzicht:

  1. Bestel website en app
  2. Afhaal en telefonisch
  3. Tafels in de zaak
  4. Bestelplatforms als Thuisbezorgd.nl, UberEats, Deliveroo etc.

En met onze BezorgApp heeft u altijd zicht op uw bezorgers en bestellingen!

Sitedish horeca kassa: de mogelijkheden

Ons kassasysteem is van alle gemakken voorzien en biedt veel slimme functionaliteiten, waaronder:

Minimaal eens per maand rollen we updates uit aan het kassasysteem, zodat u altijd een zo compleet mogelijk systeem in uw restaurant/winkel heeft!

Sitedish PIN

Op zoek naar een geschikt pinapparaat om te gebruiken in combinatie met Sitedish POS? Kies dan voor Sitedish PIN. Dankzij de directe koppeling van het pinapparaat met onze kassasoftware behoort handmatige invoer tot het verleden!

Onze pinapparaten zijn natuurlijk geoptimaliseerd voor pintransacties, maar zijn daarnaast ook geschikt voor betalingen met VISA en Mastercard. Kijk op deze pagina voor meer informatie over Sitedish PIN.

Koppelen met andere kassa's

Heeft u al een kassasysteem en bent u hiermee tevreden? Geen probleem: wij koppelen met veel kassaleveranciers. Zo hebben wij al koppelingen met kassasystemen van Mplus, Tonit (E-cash), YourPos, POS4, Cashdesk, Untill, Bork, Vectron en meer. Met een koppeling van Sitedish ontvangt u bestellingen van uw webshop en eten bestel app rechtstreeks in uw kassa naar keuze. Deze koppeling verzorgen wij kosteloos.

Sitedish kassasysteem: screenshots

Hieronder ziet u enkele screenshots van ons kassasysteem, en krijgt u een beeld van hoe een bestelling kan invoeren voor afhaal of bezorg, het klantenbestand doorzoekt, omzet- en BTW-overzichten genereert, het overzicht heeft van alle bezorgbestellingen op de plattegrond en meer.

Bestellingen ontvangen in de kassa

Afbeelding 1: Bestellingen ontvangen in de kassa
Bij een nieuwe bestelling (zowel afhaal en bezorging) wordt een geluid afgespeeld en een venster getoond met een korte samenvatting van de order. Op basis van deze informatie kunt u een inschatting maken van de verwachte afhaal- of bezorgtijd, waar uw klant van op de hoogte wordt gebracht.
U kunt ervoor kiezen om het doorgeven van een verwachte afhaal- of bezorgtijd uit te schakelen.

Alle bezorg- en afhaalbestellingen in een scherm

Afbeelding 2: Actuele bestellingen
 In dit overzicht ziet u alle actuele orders. Per bestelling kunt u een status kiezen (Nieuw, Keuken, Onderweg) om het overzicht te houden. Aan icoontjes ziet u waar een bestelling vandaan komt (web/app, handmatig ingevoerd of andere partijen (Thuisbezorgd, Deliveroo, UberEats etc.), en wat de betaalwijze is (contant, online betaald, op rekening, PIN etc.).

Bestellingen invoeren in het kassasysteem

Afbeelding 3: Bon maken / bestelling invoeren Hier voert u een bestelling in van klanten die telefonisch bestellen, of komen afhalen. Ook hier zijn volop mogelijkheden: u kunt een bestaande klant makkelijk vinden door te zoeken op naam, adres of telefoonnummer. Een nieuwe bezorgklant invoeren gaat snel omdat op basis van postcode en huisnummer direct het adres geladen wordt. En omdat er één klantenbestand bijgehouden wordt voor alle orders maakt het niet uit waar uw klant de vorige keer besteld heeft. Andere handigheidjes: er is een knop “Eigen invoer” voor producten die de klant wil bestellen maar niet op de menukaart staan (bijvoorbeeld: voor €7 patat). Op basis van de postcode van de klant worden automatisch bezorgkosten geladen, maar die kunt u wijzigen. Ook kunt u een korting toepassen (vast bedrag of percentage) en opmerkingen plaatsen bij een order (“pizza snijden”). En nog veel meer!

Bestellingen op tafels in het restaurant aanslaan

Afbeelding 4:Tafels (restaurant) Heeft u tafels in uw restaurant? U kunt ook bestellingen aanslaan op tafels. Anders dan bij een bezorg- of afhaalbestelling is het bij een tafel gebruikelijk dat uw klant in meerdere rondes bestelt. Dit is dan ook goed mogelijk, en u kunt per ronde een werkbon (keukenbon) printen. Wanneer de klant wilt afrekenen rondt u de tafel af waarna deze opgeslagen en geleegd wordt, en wordt er een klantenbon geprint met uw logo, BTW etc.
 Bij bestellingen op tafels aanslaan heeft u dezelfde mogelijkheden als bij de ‘gewone’ bestellingen (percentage of vast bedrag korting, opmerkingen plaatsen, betaalwijze kiezen etc.).

Omzet en BTW-overzicht in het Archief

Afbeelding 5: Archief en administratie In het Archief kunt u alle bestellingen terugvinden. U kunt makkelijk filteren of zoeken op bepaalde termen. Via de knop “Omzet en BTW tonen” kunt u een overzicht genereren voor uw boekhouding: u ziet de totale omzet, de omzet per bron (web/app, ingevoerd, Thuisbezorgd, Deliveroo etc., tafels restaurant), de omzet per betaalwijze (contant, online betaald, PIN, op rekening etc.) en alle informatie voor de BTW-aangifte.

POS (Point of sale) horeca kassa hardware

Het kassaprogramma van Sitedish is op elk Windows apparaat (PC, laptop, tablet) te installeren. U kunt ook bij ons kassahardware afnemen: in één koop heeft u een touchscreen, geldlade, thermische bonprinter en benodigde randapparatuur. Wij helpen u altijd met het installeren van het kassasysteem en printer - ongeacht waar de hardware vandaan komt!

Horeca kassa app: samenvattend

Dit kassasysteem is perfect voor restaurants die aan afhalen en/of bezorgen doen en wordt door veel pizzeria's, snackbars/cafetaria's, wokrestaurants, sushizaken, spareribs lijnen en meer gebruikt. Voor de prijs hoeft u het niet te laten: het kassasysteem is gratis onderdeel van het totaalpakket van Sitedish!

Alle bezorgbestellingen in één kassasysteem Alle online bezorgbestellingen in één overzicht!
Restaurant kassa bon maken In het kassasysteem kunt u bestellingen invoeren van klanten die afhalen of telefonische bestellen
Bezorgers en bestellingen op plattegrond Op de plattegrond ziet u alle bezorgbestellingen, en waar uw bezorgers zijn
Horeca kassa voor afhaal en bezorging Weg met alle oude troep! Tijd voor een kassa van Sitedish :)
Professionele bonnen met logo, BTW, QR-code Print professionele bonnen met logo, website, QR-code, BTW etc.
PIN-betalingen verwerken in de Sitedish kassa Met verschillende PIN-koppelingen verwerkt u (draadloos) PIN-transacties in Sitedish POS